مضررات سیگار
سیگار سریع ترین و مخرب ترین تاثیر را در پوست دارد و سبب ایجاد چین و چروک و پیروی زود رس می شود.
بعد از نور آفتاب ، سیگار سریعترین و مخرب ترین تاثیر را در پوست دارد و سبب چین و چروک و پیری زود رس می شود. سیگار از شش راه مستقیم و بی واسطه پوست فرد را فرسوده می کند و سبب می شود سن فرد 10-8 سال از سن حقیقی اش بالاتر به نظر برسد
این شش راه عبارتند از :
- مصرف سیگار ویتامین A بدن را که از پوست در برابر صدمات محافظت می کند، کاهش می دهد و سبب آسیب پذیری پوست می شود.
- مصرف سیگار باعث کاهش کلاژن (ماده مسئول ایجاد حالت کشسانی در پوست ) می گردد و سبب می شود پوست صورت شل و آویزان شود.
- سیگار در خطوط روی پوست که از بی های فوقانی و تحتانی شروع می شوند تاصیر می گذارد و سبب ایجاد خطوط کم عمق روی چانه و فک تحتانی می شود. با آشکار شدن این چین و چروک های مشهود در اطراف دهان و چشم ها، فرد سیگاری دوره میان سالی را از اواسط جوانی و در آغاز دهه سوم زندگی تجربه می کند.
- مصرف سیگار باعث اختلال در جذب ویتامین C و آنتی اکسیدان های ضروری برای محافظت و سلامت پوست می شود و شادابی چهره را از بین می برد.
- مصرف سیگار سبب کاهش اکسیژن رسانی به پوست می شود.(هر دو دقیقه سیگار کشیدن، به مدت یک ساعت اکسیژن رسانی را کاهش می دهد)و سبب رنگ پریدگی پوست می شود.
- مصرف سیگار سبب به وجود امدن رادیکال های ازاد در بدن می شود . این رادیکال های آزاد ملکول های بسیار قوی و قدرتمندی هستند که می توانند به DNA سلولی اسیب برسانند. این امر عملکرد سلول های بدن را نامنظم می کند و موجب پاسخ / واکنش هایی می شود که روند پیری پوست را تسریع می کند.
راهکار های ترک سیگار
این مطلب برای افردی تهیه شده است که سیگاری هستند و کسانی که قبلاً بیماری عروق کرونر داشته اند.
این مطلب پیامد های خطرناک ادامه سیگار کشیدن را توضیح داده و توصیه هایی جهت چگونگی ترک سیگار ارائه می دهد و قدم های موثر ترک سیگار را توصیف می کند که ممکن است برای شما مفید باشد. همچنین اطلاعاتی در مورد صدمه ای که سیگارکشیدن به قلب شما وارد می کند و به سایر جنبه های سلامتی ضربه می زند را به شما ارائه می دهد.
خطر ادامه کشیدن سیگار
اگر شما بیماری عروق کرونر و یا یک حمله قلبی داشته اید، حتماً قبلاً می دانستید که سیگار برای قلب و ریه های شما ضرر دارد ، شاید تا بحال سعی کرده اید آنرا ترک نمایید ولی حالا دلائل بیشتری برای این کار دارید زیرا با این کار سطح سلامتی و کیفیت زندگی شما بهتر خواهد شد.
با ترک سیگار طول عمر بیمار قلبی افزایش می یابد.
اگر قبلاً یک حمله داشته اید، ادامه سیگار خطر حمله بعدی را در طول یکسال مضائف می نماید.
اگر منتظر عمل جراحی قلب هستید، چنانچه در اصرع وقت قبل از اینکه عمل شوید، سیگار را ترک کنید دوره بهبودی شما سریع تر خواهد شد.
قطع سیگار به شما کمک خواهد کرد تا خطرات و عوارض بعد از عمل نظیر عفونت قفسه سینه کاهش یابد. افرادی که به سیگار کشیدن ادامه می دهند بیشتر دچار حمله آنژین صدری می شوند و مجبور هستند بیشتر در بیمارستان بستری گردند. عجله ای نیست شما به راحتی وآسانی می توانید سیگار را ترک کنید. شما باید بخواهید که سیگارتان را ترک کنید. تنها خواستن شما مهم است.
چگونه قطع سیگار به قلب شما کمک می کند؟
منواکسید کربن و نیکوتین دو ماده شیمیایی هستند که احتمالاً بیشترین اثرات مضر را بر قلب دارند. اکسیژن توسط گلبول های قرمز به تمام بدن حمل می شود ، اکسیژن به هموگلوبین متصل می شود. هر چند که منواکسید کربن موجود در سیگار هم به هموگلوبین متصل می شود و میزان حمل اکسیژن به سراسر بدن را کاهش می دهد.
در بعضی از افراد سیگاری ، تا نصف ظرفیت هموگلوبین به منواکسید کربن اتصال می یابد که این عمل موجب محرومیت عضله قلب و سایر اندام های بدن از اکسیژن می شود.
نیکوتین، بدن را تحریک به آزاد سازی آدرنالین نموده که این ماده موجب افزایش ضربان قلب شده و به دنبال آن افزایش فشار خون و در نتیجه سبب می شود قلب سخت تر کار نماید.
نیکوتین همچنین موجب چسبندگی بیشتر پلاکت ها شده و در نهایت موجب افزایش تمایل به لخته شدن خون می شود.
سایر اجزای سیگار به جدار عروق کرونر صدمه می زند و منتهی به آترواسکلروزیس( تجمع مواد چربی به جدار شریان ها) می شود .
یکی از مواد موجود در سیگار که سرطانزا می باشد تار نامیده می شود. هر چند که اگر میزان تار موجود در سیگاری کم بود لزوماً به این معنا نیست که نیکوتین و مونواکسید کربن کمتری دارد. بنابراین سیگار های حاوی تارکم می توانند به اندازه سیگار های معمولی برای قلب شما خطرناک باشند.
همچنین افرادی که سیگار حاوی تار کم می کشند ، پک بیشتری می زنند و دم عمیق تری دارند. تحقیقات نشان داده که سیگاری های نوع سبک و متوسط به همان اندازه تار استنشاق می کنند که افراد با سیگار معمولی کسب می نمایند. درست سه یا چهار پک اضافی به سیگار می تواند یک سیگار با تار کم را به یک سیگار با تار قوی معمولی تغییر دهید.
چگونه می توانم سیگارم را ترک کنم:
بیشتر سیگاری ها می خواهند سیگار خود را ترک کنند و تنها چیز مهم برای آنان این است که بیشتر زندگی کنند. 7 نفر از 10 فرد سیگاری می گویند که می خواهند سیگار خود را ترک کنند. ترک سیگار راحت نیست. هر چند که حدود 11 میلیون نفر از افراد سیگاری در انگلستان موفق شده اند سیگار خود را ترک کنند. بیشتر آنان کسانی بوده اند که خودشان می خواسته اند ترک کنند.
اگر آماده اید برای ترک سیگار به راهنمایی های زیر توجه کنید.
از هم اکنون تصمیم بگیرید سیگار خود را ترک کنید. شما به راحتی و آسانی می توانید سیگار را ترک کنید. شما باید بخواهید که سیگارتان را ترک کنید.
توصیه هایی جهت ترک سیگار
- عزم خود را برای ترک سیگار جزم کنید. شما نیاز به تلاش و قدرت زیادی دارید تا به شما کمک کند اعتیاد به نیکوتین را کنار بگذارید. مدتی فکر کنید راجع به اینکه با ترک سیگار چه چیزهایی بدست خواهید آورد و چه چیزهایی از دست خواهید داد. اگر احساس می کنید بیشتر از چیزی که از دست می دهید، بدست خواهید آورد، حالا وقت خوبی برای ترک کردن است.
- زمانی را تعیین کنید ، یک طرح بکشید ، فکر کنید چه روش هایی در دسترس شماست تا قبل از روز مقرر که قرار است ترک کنید شما را می تواند آماده کند.
- خود را مشغول نگه دارید تا فکرتان متوجه سیگار نشود. تمام جاسیگاری ها، فندک ها و سیگار ها را از جلو دست و چشمتان بردارید.
- مایعات زیاد بنوشید . مرتب با یک لیوان آب و یا مایعات بدون شکر لب های خود را خیس کرده و کمی بنوشید . از مزه های متفاوت در نوشیدن مایعات استفاده کنید.
- خود را فعال نگه دارید. به جای اتوبوس و اتومبیل شخصی ، پیاده روی کنید. به جای آسانسور از پله استفاده کنید. ورزش به شما کمک خواهد کرد تا آرامش پیداکنید.
- از اعضای خانواده و دوستان بخواهید تا شما را حمایت کنند . فامیل و دوستان مهمترین افرادی هستند که می توانند شما را حمایت کنند تا ترک نمایید. اگر آنها نیز سیگاری هستند ممکن است بتوانید آنها را تشویق به ترک سیگار نمایند.
- مثبت بیندیشید ( مثبت فکر کنید). وقتی سیگار را ترک می کنید نشانه های ترک ممکن است در شما پیدا شود که خوشایند نخواهد بود. ولی آنها علائمی هستند که نشاندهنده بهبود از تاثیرات تنباکو می باشند. تحریک پذیری، تمایل به سیگار کشیدن و کاهش تمرکز فکری شایع می باشد. ناراحت نباشید آنها معمولاً بعد از یک هفته ناپدید خواهند شد.
- روش و سبک زندگی عادی خود را تغییر دهید. سعی کنید مغازه ای که از آن سیگار می خریدید را تغییر دهید. به اتاق نشیمن و سالن غذا خوری که تعداد زیادی در آنجا سیگار می کشند نروید. سعی کنید یک کاری بکنید که موجب تعجب خودتان شود.
- عذری نیاورید. خود را درموقعیتی بحرانی قرار ندهید ، حتی موقعیت های خوب، برای اینکه در تعارف یک سیگار مجبور شوید بگویید معذرت می خواهم نمی کشم.
- خود را درمان کنید ، این بسیار مهم است. اگر می توانید، پول هایی که برای خرید سیگار می پرداختید جمع کنید و برای خود یک چیز خاص بخرید، کوچک یا بزرگ فرقی نمی کند ، چیزی که تا بحال نداشته اید.
- مراقب مواد غذایی و تنقلاتی که می خورید باشید. سعی کنید از غذاهای چرب در میان وعده ها استفاده نکنید. اگر نیاز به میان وعده دارید از میوه و سبزیجات تازه و آدامس بدون قند استفاده کنید.
- هر روز بدون سیگار روز خوب و خبر خوبی است برای قلب شما، برای ریه شما، برای سلامتی شما و برای خانواده شما.
- بخاطر داشته باشید که شما می توانید همیشه به فردی خاصی تماس بگیرید . او فردی است که به سیگاری ها کمک می کند و به این ترتیب حمایت بیشتری دریافت خواهید نمود.
رژیم غذایی و فعالیت بدنی:
هر دو تاثیر خوبی بر بدن شما دارند. ترک سیگار تغییرات زیادی در بدن شما برای عادت به وضعیت جدید بوجود می آورد و غذای سالم و فعالیت بدنی منظم به تناسب اندام شما کمک نموده و کمک می کند تا با ترک سیگارعادت پیدا کنید و خود را تطبیق دهید و اعتماد به نفس پیدا نموده و احساس خوب بودن نمایید.
از لحظه ترک سیگار ، خطر حمله قلبی شروع به کاهش پیدا می کند .
اگر نیاز به کمک اضافی داشتید و اگر سعی در ترک نمودید ولی مجدداً شروع به سیگار کشیدن کردید ، راه های دیگری هست که می تواند به شما کمک کنند از جمله :
- به گروهای ترک سیگار به پیوندید.
- محصولاتی وجود دارد که در ترک سیگار به شما کمک می کند.
- درمان های جایگزین کننده از جمله طب سوزنی مفید می باشد.
- گروه های ترک سیگار و حمایت های فرد- به فرد
پیوستن به گروههای حمایتی ترک سیگار به شما کمک خواهد کرد که احساس تنهایی در ترک سیگار نکنید. بودن در کنار سایر افرادی که آنها نیز سیگار را ترک نموده اند نه تنها حمایت متقابل می دهد بلکه یک احساسی از اینکه مورد درک دیگران قرار گرفته اند و یک احساس از رقابت به شما می دهد.
گروه های ترک سیگار معمولاً چند هفته ای با شما هستند و شما را در مراحل مختلف ترک دنبال خواهند کرد. کلینیک های خاص ترک سیگار ، از مواد جایگزین نیکوتین استفاده می کنند که شانس ترک سیگار را بالا می برد.
اگر تمایلی به پیوستن یه این گروه ها را ندارید، شاید ترجیح می دهید از حمایت فرد به فرد بهرمند شوید که البته در این مورد از یک پرستار مشاور دور دیده کمک بخواهید.
محصولاتی که به شما در ترک سیگار کمک می کنند:
در سوپرمارکت ها انواع مختلفی از محصولات ترک سیگار وجود دارد ( از جمله آدامس ترک سیگار) ولی قبل از اینکه وقت، انرژی و پولتان را صرف کنید ، مطمئن باشید آنها ایمن و موثر هستند. لذا با یک فرد متخصص در این مورد مشورت کنید.
روشهای فوق العاده ترک سیگار در 6 هفته!!
این برنامه برای ترک سیگار در طول سه هفته طراحی شده است. اگر زمان کوتاهتر یا بلندتری را مد نظر دارید میتوانید این برنامه را متناسب با زمان بندی خود تنظیم کنید.
هفته اول
عادتهای سیگار کشیدن خود را بررسی کنید.
از نحوه سیگار کشیدن خود یادداشت برداری کنید، هر روز و هر زمانی که سیگار میکشید موارد زیر را یادداشت کنید:
– زمان
– نوع کاری که در حال انجام آن هستید.
– دلیل سیگار کشیدن در آن زمان
– احساسی که بعد از سیگار کشیدن دارید.
– در پایان هر روز الگوی سیگار کشیدن خود را مرور کنید؛ چه چیز شما را وادار به استعمال سیگار میکند؟ کسالت، خشم، کارسخت، عصبانیت یا موقعیتهای خاص اجتماعی؟ در جستجوی سایر روشها برای روبرو شدن با این احساسات و شرایط باشید.
هفته دوم
برخی عادتها را تغییر دهید.
برنامه ترک سیگار خود را مرور کنید. برنامه روزمره خود را به نحوی تغییر دهید که سیگار کشیدن سخت تر به نظر بیاید.
– سیگار را نخی و دانهای بخرید، نه بسته ای یا جعبه ای.
– مصرف چای یا قهوه خود را نصف کنید (زیرا نوشیدن چای یا قهوه و بخصوص قهوه معمولاً به استعمال سیگار میانجامد) و به جای آن پیادهروی کنید یا یک لیوان آبمیوه بنوشید.
– اگر معمولاً هنگام معطل شدن در ترافیک سنگین سیگار میکشید، به جای آن آدامس بدون قند یا آب نبات در ماشین و در دسترس داشته باشید.
– از محیطهایی که پردود هستند دوری کنید.
– زمان کشیدن سیگار روزانه را به تأخیر بیاندازید، سعی کنید هر سه یا چهار روز یک بار و اولین سیگار را دیرتر بکشید.
ممکن است پزشک برای کمک به شما داروی ضد افسردگی تجویز کند.
هفته سوم
شمارش معکوس را آغاز کنید.
به اطرافیانتان یادآوری کنید که زمان ترک کامل نزدیک است. به تعویق انداختن سیگار روزانه را ادامه دهید.
همچنین:
– سعی کنید یک روز کامل سیگار نکشید.
– در اتومبیل فندک نداشته باشید.
– سیگار را با دست مخالف بگیرید.
شب قبل از ترک کامل، باقی مانده سیگارهایتان را در آب خیس کنید و در سطل زباله بریزید. تمام زیرسیگاریها، فندکها و کبریتها را دور بریزید. از محصولات جایگزین نیکوتین یا کمکهای دیگر استفاده کنید. قبل از خواب، دلیلهای ترک سیگار را مرور کنید. خود را فاتح بر سیگار و در راه بازگشت به سلامتی تجسم کنید.
هفته چهارم
روز ترک نهایی
یک روز خاص این هفته را انتخاب کنید، وقتی از بستر برمی خیزید علتهای ترک سیگار را با خود مرور کنید. با خودتان تکرار کنید «به مدت یک روز قادر به انجام هر کاری هستم» احساستان را در دفتر یادداشت خود بنویسید و برای جلوگیری از بازگشت، از هر کمک دیگری که در برنامه دارید استفاده کنید.
از نوشیدنیهای حاوی کافئین اجتناب کنید، چرا که این مواد تمایل به مصرف نیکوتین را افزایش میدهد. از مکانهایی که شما را به یاد سیگار میاندازد دوری کنید. به خاطر داشته باشید، تمایل شدید به سیگار کشیدن در زمان ترک اعتیاد طبیعی است.
اگر مشکل بی خوابی دارید، قبل از خواب یک قاشق ماست یا یک لیوان شیر گرم بنوشید. شیر و ماست حاوی مواد شیمیایی به نام تریتوفان است که آرام بخش بوده و برای خوابیدن بهتر به شما کمک میکند.
این میل معمولاً چند دقیقه ای بیشتر طول نمی کشد. زمانی که حس نیاز شدید به کشیدن سیگار میکنید، نفس عمیقی بکشید و سپس یک لیوان آب بنوشید؛ یا این که کمی ورزش کنید، یک بسته آدامس، تکههای هویج، یا تکههای دارچین را برای مکیدن در دست داشته باشید.
هدف امروز شما : سیگار نکشیدن.
ممکن است ناآرام و بیقرار باشید یا مشکل تمرکز داشته باشید و به همین خاطر احساس تنفر خود را از سیگار کشیدن نشان دهید. اگر مشکل بی خوابی دارید، قبل از خواب یک قاشق ماست یا یک لیوان شیر گرم بنوشید. شیر و ماست حاوی مواد شیمیایی به نام تریتوفان است که آرام بخش بوده و برای خوابیدن بهتر به شما کمک میکند. آیا این کارها را انجام دادید؟ خیلی خوب! فردا آسانتر خواهد بود. اگر این کارها را انجام ندادید، احساس گناه نکنید، این به معنای ناکامی و عدم موفقیت شما نیست، ترک کردن یک پروسه است نه یک اتفاق.
هفته پنجم
استقامت نشان دهید.
از آنچه به دست آورده اید شاد باشید. اگر هنوز هم ترک نیکوتین باعث بروز مشکلاتی در خواب شما میشود، به تمرینات تنفس عمیق ادامه دهید.
میل به کشیدن سیگار معمولاً چند دقیقه ای بیشتر طول نمی کشد. زمانی که حس نیاز شدید به کشیدن سیگار میکنید، نفس عمیقی بکشید و سپس یک لیوان آب بنوشید؛ یا این که کمی ورزش کنید، یک بسته آدامس، تکههای هویج، یا تکههای دارچین را برای مکیدن در دست داشته باشید.
زمانی که وسوسه میشوید سیگار بکشید، به مکانهایی بروید که سیگار کشیدن در آنجا ممنوع است؛ مثلاً سینما. خیلی تمرین کنید. از داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص یا جایگزینهای نیکوتین استفاده کنید. یادداشتهای خود را ادامه دهید. هر شب قبل از رفتن به رختخواب، از این که آن روز از شیطان نیکوتین دور بوده اید خوشحال باشید. وقتی صبحها از خواب برمی خیزید، نفس عمیق بکشید و هوا را استشمام کنید. الان سرحال تر از هفته قبل هستید.
هفته ششم
دارید به هدفتان میرسید!
برنامه خود را ادامه دهید… دارید به نتیجه میرسید! در مورد پیوستن به یک باشگاه سلامتی فکر کنید (از پولی که برای خرید سیگار صرف میکردید استفاده کنید) با دقت در آینه به خود نگاه کنید، به دندان های تمیزتر، پوست سالم تر و موهای شفاف تر خود توجه کنید.
مواظب باشید عواملی که باعث پسرفت شما میشود فریبتان ندهد: جر و بحث، معطل شدن در ترافیک سنگین یا ملاقات دوستانی که بعد از مدتها شما را به کافه تریا دعوت میکنند، … در پایان هفته، موفقیت خود را جشن بگیرید، اما باز هم مواظب باشید. برای برخی افراد ترک میل و عطش شدید استعمال سیگار، سالها به طول میانجامد.
برای ترک سیگار از کجا شروع کنیم؟
ترک سیگار:اگر شما سیگاری قهاری نیستید و تنها روزی چند نخ سیگار می کشید، مطمئن باشید که ترک سیگار راحت و بدون دردسری خواهید داشت. برای ترک سیگار تنها نیاز به تحولی روحی و روانی دارید تا خود را وادار به شروع ترک کنید.
می توانید پس از ترک سیگار، مزه غذاها را بهتر درک کنید، زندگی را شفاف ببینید و از وقت و پول خود بهتر استفاده کنید. با ترک سیگار، سیگاری نشدن فرزندانتان را تا حد زیادی تضمین می کنید و بالاخره اینکه زود نمی میرید و کودکان و همسرتان به جای از دست دادن شما، فردی مصمم، با اعتماد به نفس بالا و شجاع را به عنوان یار و پشتوانه خود، خواهند داشت. با ترک سیگار بوی بد دهان، سرفه، تنگی نفس، سردرد، دندان های زرد و کثیف، پوست تیره و چروکیده با شما خداحافظی می کنند.
پیش از ترک سیگار چه کنیم؟
- پیش از ترک کامل سیگار، سعی کنید مکان هایی را به عنوان مکان های ممنوعه برای استعمال سیگار قلمداد کنید، سپس در این مکان ها مثلاً منزل، محل کار و یا اماکن عمومی، به هیچ عنوان سیگار نکشید. همسر و فرزندان فرد سیگاری، افراد بسیار مناسبی برای کمک به ترک هستند.
استفاده از این دو اهرم، هنگام ترک سیگار، بسیار کمک کننده و مفید است. اولین فکری که به ذهن افراد سیگاری خطور می کند، این است که چرا باید سیگار را ترک کنم؟ دلایل شما برای ترک سیگار نقش مهمی را در ادامه روند ترک، برعهده دارند. در جواب باید گفت با ترک سیگار خطر عوارض سیگار به تدریج از شما فاصله گرفته و شما شخصیتی مقبول و معقول در میان اطرافیان خود به دست خواهیدآورد. - برای ترک سیگار باید ایجاد انگیزه کرد. انگیزه یعنی تلاش برای رسیدن فرد سیگاری به اینکه خود بخواهد نه دیگران،. به عبارت دیگر اطرافیان تنها می توانند در ایجاد انگیزه، کمک کننده باشند و این خود فرد است که باید انگیزه را در خود ایجاد کند.
- لیستی از معایب و فواید سیگار را تهیه کنید. آن را منصفانه بخوانید. با توجه به کلیه جزییات، اگر تمایل به ترک سیگار پیدا کردید، آن را عقب نیندازید و حتماً شروع کنید.
- زمان و نوع کاری را که با آن سیگار می کشید، مشخص کنید و به دلایل سیگار کشی خود در آن زمان، و احساسی که بعد از مصرف سیگار داشته اید، فکر کنید.
- در پایان هر روز، الگوی سیگار کشیدن خود را مرور کرده ببینید که چه چیزی شما را وادار به سیگار کشیدن می کند؟ کار سخت؟ عصبانیت؟ کسالت؟ تفریح و تفنن؟ بی کاری و یا موقعیت های خاص دیگر؟ بعد از شناخت آن، روش های دیگری را برای رو به رو شدن با احساسات و شرایط خود جستجو کنید.
طلب یاری از دوستان
درترک سیگار، از دوستان خود یاری بطلبید. درست مانند هنگامی که کار یا مشکلی دارید و از دوستان خود کمک می خواهید، در این زمینه هم از دوستان خود طلب یاری کنید زیرا وقتی بار مسئولیت کاری را با دوستان تقسیم می کنید، راحت تر مشکل حل می شود. اگر هم زمان با دوستی دیگر ترک می کنید، به تقویت انگیزه خود کمک کنید، یکدیگررا درک کرده و در لحظات سخت با یکدیگر هم صحبتی و همفکری کنید. با نقل وانتقال تجربیات خود و دیگران به یکدیگر، در راه ترک سیگار قدم های محکم و موثری بردارید.
ترک سیگار را آسان نگیرید
همان گونه گه گفته شد، ترک سیگار را نباید ساده و سهل پنداشت. برعکس تصور عام که بر این عقیده اند که با مشکل دانستن یک کار، تمایل فرد به انجام آن کار کمتر می شود و از ترس سختی آن کار، تن به آن نمی دهد، باید گفت که اگر اطرافیان فرد و خود فرد این کار را بزرگ بدانند، هم با آمادگی بیشتری پیش می روند و هم برای انجام کار بزرگ تر تشویق شده و از اعتماد به نفس فزاینده ای برخوردار می شوند.
چه بسا با ادامه روند ترک سیگار و علم به اینکه این کار بزرگ را انجام داده اند، اعتماد به نفس بالا و بالاتری پیدا کرده و در نتیجه قدم های بعدی را موثرتر بر می دارند. این موضوع سبب می شود که اگر یک بار موفق نشدند، ناامید نگردند و باز هم دلگرم باشند چرا که حتی تلاش برای انجام کاری سخت و مقاومت نسبی در برابر آن، خود نوعی پیروزی است. مانند مساوی با شکست در مسابقات با گل کمتر، در مقابل حریفی قدرتمند.
یک سوال
دراینجا این سوال پیش می آید که چرا شروع ترک سیگار سخت است؟ اصولاً انسان ها از هر تغییری در زندگی خود هراسان هستند چرا که هر تغییری، انرژی و وقت آنان را به طور مضاعف گرفته و نیاز به تلاش و حرکتی فزاینده را بیشتر می کند، بنابراین انسان ها از هرگونه تغییری در ابتدا گریزان اند. این اصل در همه جای دنیا حکم فرماست بنابراین عیب محسوب نمی شود. چه بسا ماشینی که در حال هل دادن آن هستیم،در چند ثانیه اول حرکت، انرژی و وقت بیشتری را می طلبد.
به عبارت دیگر هر حرکت و تغییری در ابتدا سخت و انرژی گیر است. با این شناخت، بهتر و با اعتماد به نفس بیشتری جلو می رویم. از خطاها و کندی ابتدایی حرکت خود دلسرد نمی شویم بلکه با گذشت هر لحظه، این امید را تقویت می کنیم که هر لحظه از لحظه قبل آسان تر خواهد بود و با این امید پیش می رویم.
حقایق را نمی شود کتمان کرد.
پیش نیاز ترک سیگار این است که ابتدا با خود صادق بوده متعهد و آماده برای تلاشی مضاعف باشید. شما سیگار را ترک می کنید؛ چون قاطعانه معتقدید سیگار کشنده و مرگبار است. اگر تزلزلی در این فکر به وجود آید و مجدد وسوسه شوید که سیگار بکشید، در رخداد این حقیقت هیچ گونه خللی ایجاد نشده و این اتفاق، یعنی مرگ ناگهانی در اثر سیگار، حتی با یک سیگار نیز می تواند به وقوع بپیوندد.